Zoeken
  • Harold Slomp

Reisverslag Duitsland 2017


Zaterdag 17-06-2017 bewolkt 18 graden

Eindelijk vakantie! Een week later dan gepland en ook de bestemming gewijzigd. Dit alles door een plotselinge operatie van schoonmoeder.

Maar om 10:15 uur zijn we toch weg na een intensieve en spannende week. Op weg naar de Thulsfelder Talsperre. Ook vorig jaar onze 1e stop. We merken al gauw het genot van deze buscamper met krachtige motor. Om 12:30 zijn we geïnstalleerd en eten buiten. Weliswaar met trui aan want het is slechts 18 graden. Na het eten rustig aan gedaan. Ik ga fotograferen en Hilda rust uit. We merken dat we beide moe zijn na de afgelopen weken. Eind van de middag komt ook de zon erbij en we kunnen buiten kokkerellen op de “chef”. Afwassen en dan nog even een blokje wandelen. Via bospaden komen we bij de talsperre en genieten van de rust en het uitzicht. Terug bij de camper thee en nog wat lezen. Bed klaargemaakt en om 22:30 gaan slapen.

Zondag 18-06-2017 half bewolkt 25 graden

Na een wat onrustige nacht, toch even wennen aan het slapen in deze camper, om 8:30 wakker. Het is mooi weer dus buiten ontbijten. Alles rustig aan en tegen half elf stappen we op de fiets. Wel brood en water mee. Maar we gaan niet al te ver.1e stuk langs het stuwmeer en dan bospad volgen. Via dorpjes en mooie landweggetjes komen we na 21 km gereden te hebben weer bij de camper. Even wat drinken en zwemkleding aan en op de fiets richting het stuwmeer. Lekker zwemmen en relaxen.

Via Kletterwald om een braadworst en dan weer terug naar de camper. Spullen drogen en eten koken. Buiten gegeten en alweer alles heel rustig aan gedaan

Tegen 8 uur ga ik fotograferen weer bij het stuwmeer. De zwaluwen vliegen af en aan om de jongen te voeren. Terug bij de camper thee gedronken en logboekje bijgewerkt. Rond tienen naar binnen.

CP gratis (geen voorzieningen)

Maandag 19-06-2017 bewolkt 26 graden

Vannacht in de lengte geslapen en dat beviel mij beter. Rond achten wakker en buiten ontbijten. Zou eerst een rondje hardlopen maar toch even geen zin/puf. Na het ontbijt rustig alles opgeruimd en weer op pad. Niet zo ver dit keer en zo rond twaalven komen we in Strohen aan. Het is al flink warm en we zetten de bus op het enige plekje met schaduw. Helaas wil de koelkast niet meer op gas dus toch maar aan de stroom. Montag ruhetag en daarom beheerder gesmst omdat de meterkast op slot zit. Hij belt even later met de mededeling dat hij straks langskomt.

Wij gaan eerst een broodje eten en daarna in de schaduw wachten………………. En langer wachten. Om half drie besloten om eerst boodschappen te halen. Nu blijkt het dorpje wat kleiner dan gedacht en is er een piepkleine

buurtsuper. Toch de ingrediënten voor de macaroni kunnen kopen. Terug op de CP en even later komt de beheerder. Nu was de temperatuur in de koelkast al opgelopen tot 15 graden. Tot aan het avond eten niet veel meer gedaan (te warm). Na de afwas de fiets gepakt en een klein blokje gefietst (10 km). Op 5 km een kijkhut die een prachtig uitzicht geeft over een groot veengebied. Behalve veel vogels zien een we een ree en een haas. Terug op de CP nog tot elf uur in korte broek en tshirt buiten kunnen zitten. Toen toch echt bedtijd. In de camper was het nog wel een graad of 27.

Dinsdag 20-06-2017 bewolkt 27 graden

Na een goede nacht ook vandaag buiten ontbijten. Broodjes gesmeerd, drinken en fruit in de fietstas. Ondanks de warmte gaan we fietsen. Er staat een NW wind die iets verkoeling geeft. We beginnen hetzelfde als gisteren en gaan nu naar een andere hogere kijkhut, een paar km verder. Ook een prachtig uitzicht over het veen. Daarna verder en bij een bouwland gaan we picknicken. In een dorpje gecached en een oorlogsmonument bekeken. Zoveel doden tijdens de eerste Wereld oorlog in dit dorpje zijn gevallen………….Bijna niet te bevatten. We gaan verder en merken dat we het fietsen niet meer gewend zijn. Zadelpijn 😊. Na een stop, bakje thee en een broodje zijn we na 40 km terug bij de CP. Daar met verbazing en ontzag gekeken hoe een boer op de traditionele manier de hooibalen binnen haalt.

Later de beheerder gevraagd of we daar vanavond konden eten, Normaal gesproken is het restaurant door de week ’s avonds niet open maar nu een grote groep aanwezig. We konden rond 18:15 komen en heerlijk gegeten in het restaurantje. Daarna ga ik nog even naar de kleine kijkhut om te fotograferen en ben na een tig aantal foto’s terug op de CP. Het is inmiddels kwart voor tien en nadat we beide gedoucht hebben gaan we rond elven slapen

CP 8 euro incl toilet, douche en stroom

Woensdag 21-06-2017 halfbewolkt 24 graden

Na een goede nacht en goed ontbijt merken we op dat we de laatste camper op de cp zijn. De andere is ook al vroeg vertrokken. Na het water tanken en legen toilet vertrekken wij ook. Het is alweer prachtig weer en we rijden over rustig wegen richting Hannover. Via een stuk autobahn waar het behoorlijk druk is kunnen we een afslag nemen. Wolfenbuttel is onze volgende stop. Dwars door het stadje komen we op de CP aan. Beetje onduidelijk, want er zit een slagboom voor. Maar nadat we hebben ingecheckt krijgen we de sleutel van de slagboom en kunnen we een mooi plekje uitzoeken. Eerst even geluncht en toen lopend het stadje in. Het is warm en de binnenstad is niet groot maar mooie oude gebouwen. Bij het Italiaans eiscafé 2 grote bekers besteld. Heerlijk.

2 Kerken bezocht, boodschappen gehaald en weer naar de CP. Na het eten nog even een stuk gewandeld en later buiten gezeten.

Donderdag 22-06-2017 zon 34 graden

Om kwart over zeven opgestaan. Ik ga me snel wassen en dan naar de bakker. Terug op de CP een stukje ontbijtkoek en hardloopkleding aan. We willen voordat de echte warmte komt een blokje lopen. Het is toch al warm met zo’n 24 graden, maar het geeft een goed gevoel als we bezweet aankomen op de CP. Nu eerst maar aan de lekkere broodjes. Na het uitgestelde ontbijt eerst douchen. In de middag besluiten we om toch te gaan fietsen om misschien iets verkoeling te krijgen! Niet echt blijkt want het wil wel weer zweten. We zien dat de lucht wat betrekt en besluiten terug te gaan. Het wordt wat koeler en af en toe een drup.

Ik probeer nog wat vogeltjes op de foto te zetten en ander klein spul en dan gaan we eten. Het is toch zo’n 10 graden afgekoeld. Maar weer douchen. Dan begint het echt te regenen en te onweren en merken dat we de ramen dicht moeten helaas ☹ . Weer even droog en alles open maar dan begint het weer te onweren en te hozen. Rond tienen gaan slapen met volop flitsen om ons heen.

CP 12 euro inclusief toilet, douche en stroom

Vrijdag 23-06-2017 halfbewolkt 23 graden

We ontbijten vanochtend binnen en na een rustige opstart vertrekken we richting Ilsenburg. Als we het stadje binnenrijden eerst wat boodschappen gehaald en dan naar de CP. Eerst de lekkere broodjes gegeten en even in het zonnetje gezeten. Dan wandelen via het slot, waar een whiskey festival is, door naar het stadje. Een ijsje gegeten en terug naar de CP waar we om 15:00 ons aan kunnen melden. Vergeten geld mee te nemen dus naar de camper. Zien we dat er een camper pal voor ons is komen staan terwijl er nog ruimte zat is ☹. Geen pin dus eerst op de fiets naar de bank, dan kan ik eindelijk betalen. Vanwege de camper voor ons gaan wij naar een vrijgekomen plek. Deze staat ook ’s avonds in de zon. En net op tijd want het wordt echt druk. Nog heerlijk buiten gezeten en buiten gegeten. Na het eten nog even naar de rivier de Ilse gelopen. Tegen half tien terug. Nog even buiten gezeten en rond half elf gaan slapen.

Zaterdag 24-06-2017 halfbewolkt 24 graden

Na een goede nachtrust en dito ontbijt bereiden we ons voor op een stevige wandeling. Hoewel het hier al behoorlijk weer is geeft de app aan dat het op Brocken, de bestemming voor vandaag, koud blijft met zo’n 14 graden en harde wind. Dan toch de lange broek maar aan. Het 1e stuk voert ons langs de rivier de Ilse. Hoewel het gelijk rustig aan stijgt is het goed te doen. Af en toe voor een foto en genieten van het moment. Halverwege een broodje en dan een smal pad tussen de bomen. Op dik 2 km voor Brocken wordt het echt steil. Hoewel hier oude Russische betonplaten liggen is het lastig vanwege het stijgingspercentage en de warmte. Dan komen we boven en kan idd de jas aan.

Even boven gewacht tot de stoomtrein aankomt en filmpje gemaakt. Blijft een mooi gezicht. Dan dezelfde weg terug. Ook dan merk je het stijgingspercentage. Jas weer uit en genieten/medelijden hebben met de mensen die naar boven lopen 😊. Na het steile stuk een laatste boterham en we dalen verder af. Bij de Ilse nog wat foto’s gemaakt en tegen 17:00 uur terug bij de camper.

De teller staat op 22 km. Even uitpuffen en in de zon zitten. Dan horen we ook dat Anouska Koster tweede geworden is bij het NK wielrennen. Trots!! Tegen 18:45 naar het restaurant, helaas vol. Even verder is Ilsestübchen, een kneuterig restaurantje waar we prima schnitzel hebben gegeten voor nog geen 10 euro. Buiten kunnen eten en rond half negen terug op de CP. Verslag van de afgelopen dagen bijgewerkt en naar binnen gevlucht vanwege de knotjes.

Zondag 25 juni 2017 bewolkt en regen 16-22 graden

Als we wakker worden en naar buiten willen blijkt het dat het motregent. Dit betekent bed opruimen en tafel omhoog zodat we kunnen ontbijten ☹ Eigenlijk moeten we hardlopen maar voelen de kms en de hoogtemeters van gisteren nog in de benen. Al snel wordt het droog en we gaan eerst opruimen en wat kleding wassen. Alles op zijn dooie akkertje vanmorgen. Na de lunch toch maar de wandelschoenen aan en nadat de kaartjes op de bus zijn (alleen ouders dit jaar) beginnen we aan een wandeling. Geen idee waarheen en hoe lang, maar we hebben de GPS bij ons. Ook hier een paar flinke klimmetjes en tevens een paar caches meegenomen. Nadat we een mooi uitzichtpunt hebben bezocht begint het te regenen.

De snelste route naar de CP genomen en daar aangekomen toch weer 12 km gewandeld. Gelukkig was het hier droog gebleven zodat de was weer opgeruimd kan worden. De CP is aardig leeggelopen. Na het eten ben ik gaan fotograferen bij de Ilse. Ook nu even regen maar mooie foto’s kunnen maken. Nog even thee en gelezen en dan is er alweer een vakantiedag voorbij .

CP 12 euro en toilet1 euro pppd , stroom door middel van automaat.

Maandag 26-06-2017 regen, bewolkt en zon 16-23 graden

We worden wakker en horen wat lichte regen op het dak tikken. Al 2 dagen binnen ontbijten 😊 Nadat we alles opgeruimd hebben, water getankt en geloosd en gaan we weer op pad. We hebben een CP in Bad Sulza ingegeven. Mooie wegen door het Oosten van Duitsland brengen ons op de eindbestemming. Althans ………….we zien in Stendorf 2 ruïnes en een CP. Op de app gekeken en we besluiten om daar een kijkje te nemen Een CP vlakbij een rivier trekt ons wel aan en hoewel de CP er wat “Oost”Duits uitziet gaan we er toch staan. Ons geïnstalleerd en een boterham gegeten. ’s Middags willen we het dorpje verkennen en zijn daar snel klaar mee. Ca 15 huizen verder zijn we het dorp uit en zien een mooi landweggetje. Deze lopen we in en zien vlindertjes, andere insecten en een mooi uitzicht. Veel foto’s en 6 km later komen we weer op de CP.

Vanaf de Harz is het weer goed en de “chef” kan weer naar buiten voor bratwurst op de grill. Wat gemischte gemüsse en de maaltijd is klaar. ’s Avonds ga ik nog naar het landweggetje om te fotograferen. Even later komt Hilda ook en die wijst me op een vlinder die heel mooi in de rust voor de nacht is. Wordt gelijk de mooiste foto van de avond. Terug op de CP nog even buiten gezeten en nog even binnen gelezen.

Dinsdag 27-06-2017 bewolkt en zon 20-25 graden

We kunnen weer buiten ontbijten 😊 Romantisch voor de rozenstruik. Na een rustige start smeren we broodjes en pak ik de rugzak in. Er zijn genoeg wandelroutes en we hebben de GPS. Bovendien willen we bij de 2 burchten kijken. Al snel volgen we route G. Geen idee hoever een waar naar toe. Maar deze voert ons langs de burchten en 2 standbeelden van een studentencorps. Verder door de bossen gaat het naar Bad Kösen. Als we daar aankomen geen bordjes meer dus ga ik even vragen bij de Tourist information. Een aardige dame helpt, met behulp van een kaartje, ons de goede richting op. In het park banaan gegeten en even later zien we weer een G. Deze dus weer gevolgd tot het volgende dorp (we lopen nu aan de andere kant van de rivier). Hier kunnen we via “Himmelreich” terug. Een pittig klimmetje en op een gegeven moment horen we de wielewaal. Helaas niet gezien. Dan verder omhoog en volgen de weg. Bij een drie sprong toch even de gps geraadpleegd. De goede richting gevonden en na alweer 12 km terug op de CP. Even uitpuffen en een kop koffie en dan eten klaargemaakt. Het is nog steeds mooi rustig weer en we gaan bij de rivier achter de CP zitten. Ik zie een bever zwemmen die recht tegenover ons aan land gaat. Snel andere lens gehaald en gewacht. Kom ie terug met een lange wilgetak en zwemt stroomafwaarts. Even later ziet Hilda een zwart beestje lopen. Ik denk een Mink. Wow wat zijn die snel. Toch maar blijven zitten. Even later weer een bever en ook komt de Mink weer terug. Samen met de vele zangvogels en de specht die we regelmatig zien en horen een prachtige avond. Nog even gelezen en dan bedtijd.

CP 8 euro, stroom 2 euro

Woensdag 28-06-2017 regen en zon 20-24 graden

Het zonnetje schijnt als we wakker worden en we kunnen buiten ontbijten. Vandaag vertrekken we dus spullen opruimen, water tanken en geloosd. De lucht betrekt en als we rond tienen vertrekken sputtert het wat. We hebben Lindau ingegeven en na mooie binnenwegen en zo’n 10 km autobahn komen we bij de molen aan. Onderweg wel wat regen, maar niet heel veel. De plek staat ons niet aan en we geven Marktleuthen in. Verder dan we hadden gedacht en gewild maar het begint serieus te regenen en we zoden toch die kant op. Vele km’s op de autobahn met regen later, komen we daar aan. Ook niet helemaal onze smaak en we rijden naar Selb. Ook niet helemaal onze smaak, maar het is inmiddels droog en benauwd. Om 13:00 uur settelen we ons en eten we de onderweg gekochte brötchen. Dan het stadje even in. Niet heel bijzonder maar een kerk en een Italiaans eiscafé maken wel wat goed. Hilda gaat even rusten en ik loop naar de Edeka. Even later eten gekookt. ’s Avonds dagboek bijgewerkt en gelezen. Morgen gaan we verder als de weervoorspelling uitkomt.

CP 6 euro, stroom dmv automaat

Donderdag 29-06-2017 regen 15 graden

Als we wakker worden horen we idd de regen op het dak. Ik had besloten om hard te gaan lopen en daarom gelijk de hardloopkleren aan. Je bent daar snel het stadje uit en ik heb 3.5 km het fietspad gevolgd en weer terug. Ondanks de regen, heerlijk gelopen in de natuur. Terug op de CP heeft Hilda ontbijt klaar staan. Na het ontbijt gedoucht en we kunnen vertrekken. Eerst een stuk over binnenwegen en dan de autobaan op. Tot aan Hassfurt, onze volgende bestemming, alleen maar regen. Bij aankomst een mooi plekje met uitzicht over de Main. Alleen………….het regent nog steeds. Tegen 5 uur wordt het eindelijk droog en de temperatuur stijgt gelijk wat. Dan komt het zonnetje er ook nog bij en kan de “chef” naar buiten. De onderweg gekochte groente aardappel, vleesmix erin en buiten gegeten. Daarna nog even aan de Main gezeten en genoten van het zonnetje. Net als als we denken een blokje om te gaan pakken donkere wolken zich samen en even later een flinke bui. Het blijft nog wat door sputteren en daarom binnen gelezen tot dat het bedtijd is.

Vrijdag 30-06-2017 regen en zon 22 graden

Na een lange goede nachtrust worden we rond kwart over 8 wakker. Het is nog fris en we ontbijten binnen. Het brood is wat droog en we moeten toch boodschappen doen, dus straks maar nieuwe halen. Rustig aan en op de fiets naar het stadje en een Edeka gevonden. Alweer zo’n grote supermarkt. De benodigde inkopen gedaan en wat broodjes gehaald. Deze gaan er wel in. ’s Middags gaan we fietsen. Ik had ’s ochtends de tip gekregen om naar Koningsberg te gaan. Dat doen we, maar met een omweg, of eigenlijk widlen we 2 routes combineren maar na 7 km gingen we al de fout in 😊. Eenmaal de stad weer uit via een mooi fietspad naar Konigsberg.

Een klein stadje met een historisch centrum. Dan verder bordjes volgen alleen welke kant op? We kiezen een kant en na 2 dorpjes merken we dat het niet klopt. Toch de routekaart en GPS erbij. Het volgende dorpje door en dan zitten we weer goed richting Hassfurt. Tegen half vijf komen we weer op de CP aan. Nog buiten gezeten en besloten om in Gaststätte wat te eten. Heerlijk buiten kunnen eten met uitzicht op de Main. Intussen ook een groep jongeren met kano’s aangekomen. Die slapen in hun tentjes. Ook achter ons een eenzame fietser met een klein tentje. Na het eten nog even buiten maar dan koelt het wel snel af. Binnen gelezen tot bedtijd.

Zaterdag 1-07-2017 zon en regen 16-20 graden

Snel de kleren aan want ik ga broodjes halen. Op de fiets stadje in en terug met een zak broodjes 😊. Niet dat we gelijk gaan ontbijten want we gaan eerst hardlopen. Het is 17 graden maar benauwd. Maar de 10 km (voor het eerst sinds mijn blessure in februari) goed volbracht. Op het einde wel wat regen maar met een goed gevoel zitten we beide in de camper. Snel douchen en dan brunchen. Tegen 12 uur gaan we lopend de stad in. De binnenstad is wel mooi, maar kleiner als we hadden verwacht. Na 2 kerken bekeken te hebben, wat zomergarderobe te hebben aangeschaft en een eiscoupe te hebben gegeten gaan we richting CP. Het is nog vroeg dus nog even op de fiets. Een prachtig zijmeer van de Main rondgefietst. Een prachtig stukje natuur. Dan terug op de CP. Het begint weer wat te regenen en binnen gegeten. Nog even naar buiten maar dan begint het toch weer te regenen. Binnen gelezen en rond tienen gaan slapen. Morgen gaan we richting het Noorden.

CP 8 euro, stroom 2 euro

Zondag 2-07-2017 regen zon 18 graden

We worden rond zevenen wakker en Hilda bakt broodjes. We eten binnen want we hebben alles gisteravond al opgeruimd. Bovendien sputtert het wat. Rond 9 uur vertrekken we. Een plaatsje vrij noordelijk in het Sauerland, Meineringhausen. Al snel zitten we op de autobahn en omdat het zondag is, lekker rustig. Een stop onderweg en de laatste 60 kms over prachtige wegen. Dan komen we even voor twaalven op de de CP aan. Zondag dus alle winkels dicht en geen brood? Dan maar pannenkoeken bakken. Intussen is het weer opgeknapt en we besluiten een klein stukje te gaan wandelen. GPS mee en dat was maar goed ook. Dat kleine stukje werden 10 km. Eerste stuk over fietspad en later mooi heuvelachtig en tussen de landerijen door.

Op de CP terug eerst een bakje koffie en dan eten. Ik ga ’s avonds even fotograferen. Het is wel al wat frisser.

Maandag 3-7-2017 bewolkt en zon 22 graden

Heerlijk die broodjesservice. De broodjes liggen klaar en we ontbijten buiten in het zonnetje. Alles rustig aan en we smeren de broodjes voor onderweg. We gaan fietsen vandaag. Gisteren al fietsroutes gekregen en we hebben 1 uitgezocht. Eerste stukje over het fietspad waar de CP aan ligt, de Ederseebahn Radweg. Een voormalig spoor en sinds 2009 een fietspad. Maar al snel verlaten we dit fietspad en gaan we door dorpjes tussen de velden door en over bospaden richting Edersee. Een stop onderweg voor een broodje. Onderweg kruist een vos ons pad nog. Als we bij de Edersee aankomen maken we een klein ommetje naar Scheid. Een soort schiereiland in het meer. Dan vervolgen we onze route ER 1. Na 42 km zijn we weer terug op de CP. Een prachtige fietstocht met een paar pittige klimmetjes. Na een kop koffie nog van het mooie weer genoten en tegen etenstijd kon de “chef” naar buiten. Binnen gekookt maar buiten wat worstjes op de grill. Na de afwas ben ik nog even wezen fotograferen. Vandaag ook weer op tijd gaan slapen.

Dinsdag 4-7-2017 bewolkt en zon 23 graden

Als we wakker worden schijnt het zonnetje al volop. Na het wassen en aankleden de broodjes gehaald, maar we gaan nog niet ontbijten. Alleen een kop thee en ontbijtkoek en dan gaan we hardlopen. Over de Ederseebahn Radweg. Lekker vlak. 5 km heen en zelfde weg terug. Het is al warm en je zou zeggen dat het luie zweet er nu wel uit moet zijn 😊 Terug op de CP heerlijk buiten ontbeten. Daarna gedoucht, rustig aangedaan en de laatste broodjes opgegeten. 's Middags gaan we op de fiets naar Korbach. Het is ca 7 km tot aan het centrum. We stallen onze fietsen bij de kerk in het oude gedeelte van de stad. Mooie vakwerkhuizen en prachtige gevels zien we als we lopend naar het nieuwere (winkel)gedeelte gaan. Helaas waren ze daar met riool oid bezig waardoor het lawaai van machines de pret een beetje drukte. Na een bezoek aan het eiscafe en 2 kerken, stapten we weer op de fiets. Nog even boodschappen gedaan en we zaten weer op het fietspad richting CP. Na het eten uiteraard buiten gekookt en na de afwas, ga ik nog even fotograferen. Hilda gaat lezen en ’s avonds besluiten we om toch nog een dag te blijven.

Woensdag 5-7-2017 bewolkt en zon 24 graden

Na weer een rustige en goede nacht, kunnen de stoelen gelijk naar buiten. Broodjes gehaald en in de ochtendzon ontbeten. De overige broodjes gesmeerd en de rugzakken worden ingepakt. Dinsdag had ik een wandelkaart van de eigenaar in kunnen kijken en een route uitgestippeld. Hierbij herkenningspunten opgeschreven. We gaan op tijd aan de wandel en genieten van de rust en het landschap. We doen het rustig aan en stoppen regelmatig voor een foto of versnapering. Ook worden er geocaches gevonden onderweg. De eerste 7 km gaan volgens de uitgestippelde route, maar na de uitgebreide picknick (lunch) zijn we het spoor bijster. Gelukkig de GPS mee en we zoeken onze eigen weg via een aantal caches. Wat fijn dat je hier gewoon tussen de graanvelden etc. door kunt lopen. Het maakt niet uit of het verhard of onverhard is. Op het hoogste punt een mooi uitzicht op en over het dorp waar we staan. In de loop van de middag zijn we na 15 km te hebben gewandeld weer terug op de CP. Een bakje koffie/thee en de “chef” kan weer naar buiten om te kokkerellen. Na het eten nog een klein stukje gefietst en als we weer aan de thee zitten horen we de italiaanse ijswagen. Tja den moet je wel 😊

Later die avond ga ik nogmaals een poging wagen om een goede foto te maken. Weer niet gelukt ☹ Nog even gelezen en weer een dag voorbij.

Donderdag 6-7-2017 zonnig 27 graden

Op tijd wakker want we moeten nu wel wat noordelijker gaan om op vrijdag niet 5 a 6 uren te hoeven reizen. In de camper alles opgeruimd en om 8 uur haal ik de broodjes die weer keurig klaar liggen. Ook vandaag buiten ontbeten en dan zijn we startklaar. Afscheid genomen en natuurlijk betaald (op deze CP wordt alles achteraf betaald). Dan vertrekken we richting Geeste. Toch nog een dikke 270 km. Onderweg boodschappen gedaan en getankt en behalve bij Bielefeld kunnen we goed doorrijden. Om 13:00 uur komen we op de parking van de Talsperre aan. Het is redelijk druk, maar we vinden nog plekje in de schaduw. Eerst wat eten en dan snel zwemmen. Het is ca 300 meter naar het water waar een strand is aangelegd. Geen schaduw, maar wel heerlijk verkoelend in het water. Even na vijven gaan we weer naar de camper. Omkleden en buiten kokkerellen op de “chef”. "Live the Braailife" is zo slecht nog niet. ’s Avonds nog om de talsperre gefietst en nog even gelezen.

CP 8 euro 50 cent kwh

Vrijdag 7-7-2017 half bewolkt 23 graden

Het is wat benauwd weer als we opstaan, vannacht niet echt afgekoeld en met de bewolking voelt het klam aan. Ik ga een rondje om het meer hardlopen en als ik terug komt heeft Hilda broodjes gebakken. Heerlijk na de zware 6 km hardlopen. Na het ontbijt gewassen en de laatste spullen opgeruimd. Tegen tienen rijden we de CP af op weg naar huis. In het dorp nog wat boodschappen gehaald (chocolade voor de thuisblijvers) en getankt. Om 13:00 uur rijden we thuis de oprit op. 20 dagen vakantie zijn weer omgevlogen. Eerst maar de wasmachine aan.

CP gratis (geen voorzieningen)

Gelukkig hebben we de herinnering en de foto’s nog.

1686 km gereden . Gemiddeld 1 op 12

The end.

#Duitsland #camper #Reisverslag #kerk #wandelen #fietsen

93 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven